Ηλεκτρονική τιμολόγηση και ηλεκτρονικά βιβλία

Ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι η έκδοση τιμολογίων σε ψηφιακή μορφή με άμεση ενημέρωση σε ψηφιακή μορφή του βιβλίου Εσόδων και Εξόδων των συναλλασσόμενων επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Ταυτόχρονα τα βιβλία όλων των επιχειρήσεων θα τηρούνται ηλεκτρονικά. Οι λογιστές των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, καθώς επίσης και τα λογιστήρια των μεγάλων επιχειρήσεων θα έχουν διασυνδεθεί on line με τις πληροφοριακές υποδομές της ΑΑΔΕ ώστε να αποστέλλουν αυτόματα σ’ αυτές όλα τα δεδομένα των οικονομικών συναλλαγών των επιχειρήσεων τη στιγμή που θα τα καταχωρούν στα ηλεκτρονικά τηρούμενα βιβλία.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο όχι μόνο θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις στην καθημερινότητά τους και στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους με την εξοικονόμηση πόρων, την αυτοματοποίηση των διαδικασιών και τη μείωση του γραφειοκρατικού κόστους ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στο να αντιμετωπίζονται φαινόμενα παραβατικότητας ενισχύοντας έτσι τον υγιή ανταγωνισμό.

Να σημειωθεί πως η εφαρμογή δύο πολύ σημαντικών μέτρων, της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και της ηλεκτρονικής τήρησης φορολογικών βιβλίων, είχε ανακοινωθεί από πέρυσι, με τους επιχειρηματικούς φορείς να ανταποκρίνονται θετικά στην πρωτοβουλία αυτή.

Ταμειακές και TAXIS

 Μετά τη θεσμοθέτηση των δύο αυτών μέτρων θα ακολουθήσει και η εφαρμογή του μέτρου της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με τις πληροφοριακές υποδομές της ΑΑΔΕ. Με το μέτρο αυτό, όλα τα στοιχεία των αποδείξεων λιανικών συναλλαγών θα διαβιβάζονται ηλεκτρονικά στην ΑΑΔΕ τη στιγμή της έκδοσής τους. Η εφαρμογή και του μέτρου αυτού θα επιτρέψει την ηλεκτρονική ενημέρωση των φοροελεγκτικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ σε πραγματικό χρόνο και για τις λιανικές συναλλαγές των επιχειρήσεων.

Είμαστε εδώ για να διευκολύνουμε τη καθημερινότητά σας και να σας ενημερώσουμε για όλα τα νέα δεδομένα και πώς θα προσαρμοστείτε γρήγορα σ' αυτά.

Share on facebook
Share on twitter

Ενημερωθείτε για το Epsilon Smart Ergani

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και δοκιμάστε εντελώς δωρεάν την εφαρμογή για 1 μήνα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τον κωδικό συνεργάτη στην επόμενη φόρμα.

Κωδ. Συνεργάτη: info@iqbiz.gr

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και δοκιμάστε εντελώς δωρεάν την εφαρμογή για 1 μήνα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τον κωδικό συνεργάτη στην επόμενη φόρμα.

Κωδ. Συνεργάτη: info@iqbiz.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.