Γιατί η επιχείρησή σας χρειάζεται ένα ERP το 2020;

Τι είναι το σύστημα ERP;

Το λογισμικό ERP (Enterprise Resource Planning) χρησιμοποιείται από τις επιχειρήσεις για την ενοποίηση και οργάνωση των δεδομένων τους που είναι απαραίτητα για τις λειτουργίες του front office και back office. Το λογισμικό ERP ενσωματώνει πληροφορίες από όλα τα τμήματα σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα επιχείρησης, έτσι ώστε τα δεδομένα να μπορούν να μοιράζονται μεταξύ των τμημάτων σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να εξορθολογιστούν οι διαδικασίες και να αυτοματοποιηθούν κοινές εργασίες.

Υπάρχουν διάφορα συστήματα ERP που είναι σχεδιασμένα για διαφορετικά μεγέθη εταιρειών και βιομηχανίες. Πολλά συστήματα ERP είναι ευέλικτα και μπορούν να φιλοξενήσουν επιχειρήσεις οποιουδήποτε μεγέθους. Για παράδειγμα, οι μικρές εταιρείες δεν χρειάζεται απαραίτητα να επιλέξουν ένα σύστημα σχεδιασμένο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Κατά την εφαρμογή ενός συστήματος σχεδιασμένου για μεγάλες επιχειρήσεις, οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν απλά να επιλέξουν τις ενότητες που χρειάζονται.

Ας συζητήσουμε μερικούς λόγους για τους οποίους η επιχείρησή σας χρειάζεται ένα σύστημα ERP.

Ηλεκτρονική τιμολόγηση και ηλεκτρονικά βιβλία

Τα Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ αποτελούν ένα πολύ σημαντικό βήμα ψηφιακού μετασχηματισμού της Φορολογικής Διοίκησης και της σχέσης της με τις επιχειρήσεις. Πάνω από 1.000.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποχρεωθούν από 01/01/2020 να δηλώνουν τα τιμολόγια τους ηλεκτρονικά ενώ online θα ενημερώνουν και τα φορολογικά βιβλία τους.

Τα πάντα θα γίνονται ηλεκτρονικά, κάθε τιμολόγιο που θα εκδίδει ή θα λαμβάνει η επιχείρηση θα καταχωρούνται αυτομάτως στην ηλεκτρονική μερίδα που θα τηρεί στο Taxisnet, η οποία θα αντικαταστήσει τα χάρτινα βιβλία που τηρεί στις εγκαταστάσεις της.

Όπως προτείνει και η ίδια η ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας μία λύση ERP όχι μόνο θα διευκολυνθεί η καθημερινότητα των επιχειρήσεων μέσω της αυτοματοποίησης των διαδικασιών και της μείωσης του γραφειοκρατικού κόστους ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στο να αντιμετωπίζονται φαινόμενα παραβατικότητας ενισχύοντας έτσι τον υγιή ανταγωνισμό.

Εξοικονομήστε περισσότερα χρήματα

Με τα τεράστια άλματα στην τεχνολογική πρόοδο και τη μείωση του κόστους, η ανάπτυξη λύσεων άνοιξε πληθώρα νέων και εξειδικευμένων λύσεων ERP. Το λογισμικό ERP γίνεται όλο και πιο προσιτό και ευέλικτο, επιτρέποντας σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να κάνουν το επόμενο βήμα παρέχοντας μια εξαιρετική απόδοση επένδυσης (ROI).

Πρώτον, το ERP ενοποιεί πολλά από τα συστήματα που ενδέχεται να υπάρχουν σε μία επιχείρηση. Από τα χρηματοοικονομικά, τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, τις πωλήσεις έως και την παραγωγή, το προσωπικό σας θα έχει πρόσβαση σε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη δουλειά του από ένα σύστημα.

Με την ενοποίηση των συστημάτων, βοηθάτε το προσωπικό σας να χρησιμοποιεί το χρόνο του πιο αποτελεσματικά. Με το ERP, οι χρήστες δεν χρειάζεται να αναζητούν πληροφορίες σε πολλά συστήματα. Με την κεντρική βάση δεδομένων, οι πληροφορίες είναι πολύ πιο εύκολο να ανακτηθούν. Επιπλέον, ο οργανισμός σας εξοικονομεί χρήματα με το ERP, εξαλείφοντας την ανάγκη για εκπαίδευση των χρηστών σε διάφορα συστήματα. Αυτό μειώνει το ποσό των χρημάτων που δαπανώνται για την εκπαίδευση. Αντί να προγραμματίζετε αρκετές εκπαιδευτικές συνεδρίες με διαφορετικούς συμβούλους υποστήριξης, μπορεί να επικοινωνείτε μόνο με έναν.

Καλύτερη συνεργασία

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η κεντρική βάση δεδομένων αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του, που κάνει το ERP μοναδικό. Με αυτή τη βάση δεδομένων, παρέχετε στην εταιρεία σας μια μοναδική πηγή δεδομένων για την οποία εργάζεστε. Αυτό μειώνει τα τυχόν σφάλματα που προκύπτουν από την εργασία με τα λανθασμένα δεδομένα, μειώνοντας περαιτέρω το κόστος.

Επιπλέον, μια κεντρική βάση δεδομένων μειώνει την καθυστέρηση κατά τη διάρκεια των εργασιών, αφού όλα τα μέλη της ομάδας έχουν πρόσβαση στα δεδομένα της εταιρείας που χρειάζονται. Επειδή όλα τα δεδομένα είναι συγκεντρωμένα, αποθηκευμένα, μοιρασμένα και προσπελάσιμα μέσω ενός ενιαίου συστήματος, δεν υπάρχει ανησυχία για το πόσο ακριβή, πλήρη ή ασφαλή είναι τα αρχεία δεδομένων.

Καλύτερα Analytics

Μια κεντρική βάση δεδομένων βοηθά επίσης στη βελτίωση των αναλύσεων και των αναφορών σας. Δεδομένου ότι ένα ERP καταγράφει και αποθηκεύει τα δεδομένα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο επιχειρηματικής ευφυΐας. Οι αναφορές που θα μπορούσαν να πάρουν ημέρες έρευνας και σύνταξης χωρίς μία λύση ERP,  διαρκούν μόνο λίγα λεπτά.

Τα περισσότερα συστήματα ERP παρέχουν έναν προσαρμόσιμο πίνακα ελέγχου, έτσι ώστε τα στελέχη να μπορούν να δουν αναφορές κατά την πρώτη είσοδο στο σύστημα. Αυτές οι αναφορές μπορούν να περιλαμβάνουν τα πάντα, από δηλώσεις εσόδων και εξόδων σε προσαρμοσμένους δείκτες KPI που προσφέρουν πληροφορίες για ορισμένες λειτουργίες. Η δυνατότητα πρόσβασης σε αυτές τις αναφορές επιτρέπει γρήγορα σε εσάς και την ομάδα σας να παίρνετε καλύτερες αποφάσεις πιο γρήγορα. Δεν χρειάζεται πλέον να βασίζεστε στο τμήμα μηχανογράφησης σας, για να δημιουργήσετε τις αναφορές που χρειάζεστε. Τέλος, οι αναφορές έρχονται συνήθως με επίπεδα πρόσβασης, εξασφαλίζοντας ότι μόνο το σχετικό προσωπικό βλέπει πολύτιμα δεδομένα της εταιρείας.

Βελτιωμένη παραγωγικότητα

Εάν επιλέξετε τη σωστή λύση, ένα σύστημα ERP μπορεί να αυτοματοποιήσει τις πιο κουραστικές εργασίες σας. Η βάση δεδομένων εξαλείφει τις περιττές εργασίες όπως η εισαγωγή δεδομένων και επιτρέπει στο σύστημα να εκτελεί προηγμένους υπολογισμούς μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό απελευθερώνει το χρόνο των στελεχών σας για να κάνουν πιο προσεγμένη εργασία, αυξάνοντας την απόδοση της επένδυσής σας όταν πρόκειται για εργασία. Από αυτό, το ERP αυξάνει την παραγωγικότητα, την αποδοτικότητα και την κερδοφορία του οργανισμού σας.

Ευτυχισμένοι πελάτες

Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε την ικανοποίηση των πελατών είναι να παρέχετε προϊόντα και υπηρεσίες με επίκεντρο τον πελάτη. Τα περισσότερα συστήματα ERP είναι εξοπλισμένα με ένα εργαλείο διαχείρισης σχέσεων πελατών (CRM). 

Μαζί με τις πληροφορίες επικοινωνίας, ένα ολοκληρωμένο CRM μπορεί να σας δείξει λεπτομέρειες όπως ιστορικό παραγγελιών και πληροφορίες χρέωσης. Αυτό επιτρέπει στην ομάδα σας να βλέπει τους πελάτες σας πιο ολιστικά για να κατανοήσετε καλύτερα τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους. Η αυξημένη ορατότητα των πελατών σας βοηθά να διαμορφώσετε τη στρατηγική πωλήσεων σας.

Απλοποιημένη Συμμόρφωση και Διαχείριση Κινδύνου

Καθώς η επιχείρησή σας δραστηριοποιούνται σε διάφορες χώρες, μπορεί να είναι δύσκολο να παρακολουθείτε όλους τους διαφορετικούς κανονισμούς που επιβάλλονται. Ακόμη και οι τοπικές επιχειρήσεις πρέπει να ανησυχούν για διάφορους κανονισμούς για το περιβάλλον, την ασφάλεια των πληροφοριών και τους ανθρώπινους πόρους.

Ευτυχώς, πολλά συστήματα ERP κατασκευάζονται με βάση αυτούς τους κανονισμούς για να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη συμμόρφωσή σας σε κάθε στάδιο. Αυτό κάνει εξαιρετικά εύκολη τη διατύπωση αναφορών και την αποστολή τους στο αρμόδιο όργανο διοίκησης.

Επιπλέον, τα συστήματα ERP παρέχουν συχνά εργαλεία διαχείρισης κινδύνων. Η βελτιωμένη αξιοπιστία και η ακρίβεια αυτής της λύσης βελτιώνουν τη συνολική διαχείριση, καθώς υπάρχει λιγότερη πιθανότητα για σφάλματα κατά τη διάρκεια της λογιστικής. Τα εργαλεία πρόβλεψης επιτρέπουν επίσης στους χρήστες να προβλέπουν γεγονότα όταν πρόκειται για ζήτηση, εργασία και προϋπολογισμό. Με αυτές τις πληροφορίες μπορείτε να δημιουργήσετε πιο ασφαλείς προϋπολογισμούς, χρονοδιαγράμματα και σχέδια ανάπτυξης προϊόντων.

Βελτιωμένη παρακολούθηση των αποθεμάτων

Μία σημαντική πρόκληση για τις αναπτυσσόμενες εταιρείες είναι η παρακολούθηση των αυξανόμενων αποθεμάτων τους. Τα συστήματα ERP χρησιμοποιούν barcode, και σειριακούς αριθμούς για να διατηρούν καρτέλες στο απόθεμά σας σε κάθε στάδιο κατά τη διάρκεια της αλυσίδας εφοδιασμού. Αυτά τα εργαλεία σας βοηθούν να παρακολουθείτε τα επίπεδα των αποθεμάτων σε διαφορετικές αποθήκες, τα προϊόντα που μεταφέρονται και τα προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια έτοιμα για πώληση. Η αυξημένη ορατότητα της αποθήκης βελτιστοποιεί σημαντικά τη διαδικασία συλλογής, συσκευασίας και μεταφοράς.

Η παρακολούθηση των αποθεμάτων ενισχύει επίσης την αναφορά, καθώς οι τεχνολογίες παρακολούθησης παρέχουν πιο ακριβείς αριθμούς. Οι χρήστες μπορούν να διαμορφώσουν προσαρμοσμένους δείκτες KPI για να δουν ποια προϊόντα κινούνται ταχύτερα – παρουσιάζοντας μεγαλύτερη ζήτηση – και αυξάνοντας το κόστος μεταφοράς. Με την μεγαλύτερη ακρίβεια που παρέχεται από το ERP, οι διαχειριστές αποθηκών μπορούν να λαμβάνουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο σχετικά με το απόθεμά τους για να λαμβάνουν ακριβέστερες επιχειρηματικές αποφάσεις.

Συμπέρασμα

Για τις περισσότερες εταιρείες, τα πλεονεκτήματα των συστημάτων ERP υπερτερούν κατά πολύ του αρχικού κόστους, του χρόνου και της προσπάθειας που συνεπάγεται η εφαρμογή, αν επιλέξετε τη σωστή λύση. 

Η ομάδα μας θα σας καθοδηγήσει σε μια βήμα προς βήμα μεθοδολογία που θα σας δώσει τη δυνατότητα να κάνετε τις σωστές οικονομικές και στρατηγικές αποφάσεις κατά την επιλογή της νέας σας τεχνολογίας.

Είμαστε εδώ για να διευκολύνουμε τη καθημερινότητά σας και να σας ενημερώσουμε για όλα τα νέα δεδομένα και πώς θα προσαρμοστείτε γρήγορα σ' αυτά.

Share on facebook
Share on twitter

Ενημερωθείτε για το Epsilon Smart Ergani

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και δοκιμάστε εντελώς δωρεάν την εφαρμογή για 1 μήνα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τον κωδικό συνεργάτη στην επόμενη φόρμα.

Κωδ. Συνεργάτη: info@iqbiz.gr

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και δοκιμάστε εντελώς δωρεάν την εφαρμογή για 1 μήνα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην παραλείψετε να συμπληρώσετε τον κωδικό συνεργάτη στην επόμενη φόρμα.

Κωδ. Συνεργάτη: info@iqbiz.gr

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.