Τα 7 μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Cloud Backup

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο, το cloud backup είναι μία υπηρεσία μέσω της οποίας οι υποδομές στο cloud χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία, επεξεργασία, διαχείριση και την ανάκτηση αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης ο σχεδιασμός προστασίας δεδομένων και αποκατάστασης καταστροφών αποτελεί προτεραιότητα αλλά παραμένει πρόκληση για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν υψηλά ποσοστά απώλειας δεδομένων και διακοπής χρόνου λειτουργίας. Μία άλλη έρευνα έδειξε ότι ένας μεγάλος αριθμός μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρότερα τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Ωστόσο, το 54% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που υπέστησαν απώλειες δεδομένων κατά το παρελθόν δηλώνουν ότι δεν μπορούν να βρουν χρόνο για την αποτελεσματική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Τώρα, ας δούμε κάποια από τα πλεονεκτήματα του cloud backup.
  1. Προσιτό. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο cloud μπορεί να είναι λιγότερο δαπανηρή από το κόστος των εξωτερικών σκληρών δίσκων, μονάδων flash USB ή (CD- / DVD-Rom & Blu-Ray) ή άλλων στοιχείων υλικού και λογισμικού που είναι απαραίτητα για την εκτέλεση της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Σήμερα η δαπάνη είναι τόσο μικρή, που όλες οι επιχειρήσεις  μπορούν να έχουν όλα τα δεδομένα τους στο cloud.
  2. Πρόσβαση οποιαδήποτε στιγμή από οπουδήποτε. Έχοντας τα δεδομένα στο cloud μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε. Εφόσον υπάρχει πρόσβαση στο Internet, μέσω ενός υπολογιστή, όλα τα αρχεία είναι άμεσα διαθέσιμα. Δεν χρειάζεται να ταξιδεύετε με φορητό υπολογιστή ή να επιστρέφετε στο γραφείο για να δείτε κάποιο σημαντικό αρχείο.
  1. Αντίγραφα ασφαλείας εκτός της εταιρείας. Είναι σημαντικό να διατηρείτε ένα αντίγραφο των αρχείων εκτός της εταιρείας. Ακόμη και αν τα αρχεία της επιχείρησης αποθηκεύονται σε ένα διακομιστή αρχείων (Server), μια, πλημμύρα, μια πυρκαγιά ή μία κλοπή θα μπορούσαν να καταστρέψουν τους υπολογιστές και τα αντίγραφα ασφαλείας. Η διατήρηση των αρχείων ασφαλείας στο cloud διασφαλίζει ότι τα δεδομένα είναι ασφαλή, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στο γραφείο σας.
  1. Απλότητα. Οι λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας Cloud έχουν κάνει τη δημιουργία και την ανάκτηση των δεδομένων σας εύκολη. Με μερικά μόνο κλικ, μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα αντίγραφα ασφαλείας, καθώς επίσης και να τα επαναφέρετε.
  1. Αυτοματοποίηση. Ο χρόνος είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που οι εταιρείες δεν υποστηρίζουν με αντίγραφα ασφαλείας τα δεδομένα τους. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας Cloud δεν απαιτεί πρόσθετη δέσμευση χρόνου για εσάς. Οι εφαρμογές λήψης εφεδρικών αντιγράφων υποστηρίζουν αυτόματες και συνεχόμενες προγραμματισμένες λήψεις αντιγράφων στο cloud, εφόσον είστε συνδεδεμένοι στο Internet.
  1. Ασφάλεια. Δεδομένου ότι τα δεδομένα σας αποθηκεύονται στο Cloud, δεν υπόκεινται στις τυπικές απειλές πυρκαγιάς, πλημμύρας ή κλοπής. Στην πραγματικότητα, τα δεδομένα που αποθηκεύονται στο Cloud είναι γενικά αποθηκευμένα σε ασφαλείς κρυπτογραφημένους διακομιστές και συστήματα, γεγονός που ελαχιστοποιεί τους κινδύνους που ενδέχεται να προκύψουν από τα δεδομένα σας.
  1. Γρήγορη ανάκτηση. Οι καλύτερες λύσεις δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων επιτρέπουν την ταχεία ανάκτηση των χαμένων δεδομένων χωρίς να διαταράσσουν τη ροή εργασίας σας. Το λογισμικό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας στο cloud παρέχει γρήγορο και εύκολο τρόπο για την ανάκτηση όλων των αρχείων που χρειάζεστε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Όπως μπορείτε να δείτε, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας στο Cloud μπορεί αναμφισβήτητα να θεωρηθεί απαραίτητη για κάθε επιχείρηση. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα καθώς οι πελάτες θα γνωρίζουν ότι τα προσωπικά τους στοιχεία είναι ασφαλή.

Κρατήστε τα δεδομένα σας ασφαλή  δημιουργώντας backup από όλες τις συσκευές σας σε έναν λογαριασμό!

Share on facebook
Share on twitter

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.